Hogyan távolítsuk el a képek hátterét?

Bizonyára Veled is előfordult, hogy egy fotó hátterét el szeretted volna tüntetni. Ennek több lehetséges módja van. Eltávolítható a komolyabb képszerkesztőkkel, mint pl. Photoshop, Gimp, stb. Vegyük azonban számításba, hogy a legtöbb felhasználó nem rendelkezik a méregdrága Photoshop-pal, vagy nem ismeri annyira ezeket az alkalmazásokat úgy, hogy sűrű anyázások nélkül megoldja ezt a látszólag egyszerűnek látszó feladatot.

Az általam kiválasztott alkalmazás nem a legtökéletesebb, de gyors megoldásként szolgálhat és online bárki számára hozzáférhető, használható:

https://www.bonanza.com/background_burner

További online alkalmazások:

http://www161.lunapic.com/editor/?action=transparent

Az alábbi videóban lépésről lépésre figyelemmel kísérheted, én hogyan távolítottam el egy gumikacsás fotóról a hátteret a bonanza.com alkalmazással:

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás