Hogyan készítsünk PDF formátumot Office dokumentumainkból?

Mi az a PDF fájlformátum? Ha egy fájlnak .pdf kiterjesztése van, nagyon valószínű, hogy Hordoztató Dokumentum Formátumban (PDF)-ben készült, melyet az Adobe Systems, Inc. fejlesztett ki. A PDF megtartja az eredeti dokumentum formázást, függetlenül attól, hogy nyomtatni, vagy megtekintetni szeretnénk.

Az összes számítógépes platform támogatja ezt a fájl típust (Windows, Linux, Mac).

Miért van szükségünk a PDF formátumra? A tanfolyam során többször előfordulhat, hogy egy szöveges dokumentumot olyan formátumban szertenénk átadni a Hallgatóinknak, Olvasóinknak, hogy azt ne lehessen tovább szerkeszteni. Nos, ekkor alkalmazzuk többek között a PDF formátumot.

Office dokumentumokból (Word, Excel, Power Point) pillanatok alatt PDF formátumot tudunk előállítani, akár online alkalmazások, valamint számítógépre telepített programok segítségével.

1.) Internetes konvertáló alkalmazás: http://www.pdfonline.com

Online PDF Creator

2.) Saját gépünkön alkalmazott programokkal:

a.) Libre Office; ingyenes irodai programokat tartalmazó alkalmazás, amelyben egy külön gomb gondoskodik a PDF formátum létrehozásáról.

Libre Office to PDF

b.) MS Office programok esetében a 2007-es verziótól; Fájl-Mentés Másként-Fájltípus:PDF.

MS Office korábbi verzióihoz (pl Office 2003.) le kell töltenünk egy segédprogramot a PDFCreator-t http://www.pdfforge.org/pdfcreator. Telepítést követően megnyitjuk a szöveges fájlt az MS Office programunkkal (pl. Word-öt), majd a Fájl-Nyomtatás parancs kiadásával a lehetséges nyomtatók közül kiválasztjuk a PDFCreator-t (virtuális nyomtatóként fog majd működni).

Néha szükséges lehet arra, hogy a PDF dokumentumből Word dokumentumot készítsünk.

Erre is van online megoldás: http://www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter

 

Saját Online Tanfolyam

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás