Drupal lady gyorstipp - Biztonságos a weblapod?

Tudtad, hogy időnként le kell ellenőrizni, hogy a weblapod fertőzött-e (vírusos). Erre azért van szükséged, mert 1.) a tárhelyszolgáltatód kártékonynak találja a weblapod - törölheti, 2.) weblapod helyén egyszer csak egy török nemzeti hekker oldal jelenhet meg - weblapod kuka, 3.) a keresőkben több helyet is visszacsúszhat a weblapod a kéretlen kódszemétnek köszönhetően!

Mit érdemes tenned:

1. Folyamatosan ellenőrizd a weblapod forrás fájlajait, mappáit vírusellenőrzővel.

2. Folyamatosan változtasd FTP hozzáférésed (főleg ha Total Commander-t használsz!).

3. Folyamatosan ellenőrizd, hogy számítógped vírusmentes-e.

4. Használd a Googel Webmester Tools szolgáltatását! https://www.google.com/webmasters

4. Folyamatosan ellenőrizd megbízható online mailware alkalmazásokon keresztül weblapod. 

A Google Safe ellenőrző: http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=teweblapodcime.hu

Az egyenlő mögé írd be a Te webalpod címét!

Az én blogom eredménye:

Felelősségteljes weblaptulajdonosságot kívánok Neked.. :-)

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás