Proforma, díjbekérő online számla generátor

A proforma, vagy díjbekérő olyan sablon, dokumentum, melyet megrendelést követően az eladó küld a vevő részére, ami alapján a vevő kifizetheti az általa rendelt termék vagy szolgáltatás ellenértékét. Különböző felmérések tükrében elmondható, hogy díjbekérő kiküldése esetén nagyobb a fizetési hajlandóság a vevők körében. 

A proforma lényege, hogy megrendelés után először csak díjbekérőt kell küldeni a vevő részére, és csak akkor szabad teljesíteni a megrendelést, amennyiben a vevő kifizette a díjbekérő teljes összegét. Utána már kiállítható neki a számla. 

Optimális esetben, a rendelési űrlap beküldését követően automatikusan megkapja a vevő ezt a díjbekérő számlát. Ezt az automatizmust több rendszer is támogatja, én most olyan lehetőséget mutatok be, ahol kézzel elkészíthető a proforma számla, és kiküldhető a vevő számára.

Amennyiben kézzel vagyunk kénytelenek ezt a díjbekérőt elkészíteni, több lehetőség közül is választhatunk.

1.) Felhasználhatjuk a szövegszerkesztő, valamint táblázatkezelő programunkat.

2.) Online számla generátort veszünk igénybe.

A legtöbb online számla generátor elküldhető email-ben, vagy letölthető PDF formátumban, amit aztán csatolr állományként elküldhető a vevőnek.

Az én díjbekérőm így sikerül online számlagenerátor segítségével:

MINTA1:

Online proforma generator

MINTA2:

Online proforma generátor

Néhány online számla generátor:

https://www.free-invoice-generator.com

http://create.onlineinvoices.com/invoices/create

http://invoiceto.me

https://invoice-generator.com/#/

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás