Weblap tagolás kicsit másképp, avagy hogyan dobjuk fel a <hr> tag-et?

Ha már töltöttél fel szöveget weblapra, akkor biztosan szükséged volt a szöveg, illetve a weblap tagolására. Erre általában a <hr> HTML tag-et szoktuk használni. Ez egy vízszintes vonalat eredményez a weblapon(a HTML forrásba kell beírni a <hr> tag-et). A napokban készítettem egy weblapot, ahol ezt az egyébként unalmas vízszintes vonalat fel akartam dobni valami szép szeparátorral. Találtam egy remek oldalt, ahol szuper elválasztó képeket találtam.

1.) Nézzünk most néhányat (letöltés: jobb gomb, mentés másként):

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

hr szeparátor

A lelőhely: http://goo.gl/yiL7Ts

2. CSS megoldás:

Ha jártas vagy a CSS világában, akkor ez az oldal Neked lehet nagy segítség. Kattints a Code-ra, ekkor láthatóvá válik a hr stílus kódja. h

hr-szeparator-css

hr-szeparator-css

A lelőhely: http://css-tricks.com/examples/hrs

 

 

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás