Border generátor - Szegély generátor CSS-sel

Csinosítgattam a feliratkozási blokkot a weblapomon és szerettem volna látványos szegéllyel ellátni. Konkrét elképzelésem volt, megfelelő gyakorlatom, hogy azt rövid időn belül megvalósítsam Arra gondoltam, hogy másnak talán nem megy (még) ennyi egyszerűen. Felkerestem egy online alkalmazást, aminek segítségével pillanatok alatt kész megoldást kaptam!

Készítsünk "pofás" szegélyt és dobozt négy lépésben!

1. Beállítod a csúszkán a megfelelő értékeket.

Border generátor - Szegély generátor CSS-sel

2. A kapott kódot vágólapra helyezed (kód kijelölése - CTRL+c, vagy szerkesztés másolás parancs)

3. Megnyitod azt a részt a weblapodon, ahova a dobozt és a szegélyt szeretnéd elhelyezni. HTML nézetben kell dolgoznod! Végezetül a kódot beilleszted a megfelelő helyre. (CTRL+v, vagy szerekesztés beillesztés parancs).

<div style="border-radius: 6px 6px 6px 6px;-moz-border-radius: 6px 6px 6px 6px;-webkit-border-radius: 6px 6px 6px 6px;border: 2px dashed #000000;">ide jön a szöveg vagy a feliratkozási blokk HTML kódja</div>

Border generátor - Szegély generátor CSS-sel

Itt az eredmény:

ide jön a szöveg vagy a feliratkozási blokk HTML kódja

4. Kevéske csinosítgatás után:

ide jön a szöveg vagy a feliratkozási blokk HTML kódja

A css kód:

<div style="border-radius: 6px 6px 6px 6px;-moz-border-radius: 6px 6px 6px 6px;-webkit-border-radius: 6px 6px 6px 6px;border: 2px dashed #000000;background:#E63567;color:#fff;font-size:18px;width:500px;padding:5px;text-align:center;">ide jön a szöveg vagy a feliratkozási blokk HTML kódja</div>

Az online alkalmazás: http://www.cssmatic.com/border-radius

 

 

Kapcsolódó tartalom: 

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás