5 ingyenes képernyőfelvevő program

Egyes programok bemutatására előszeretettel használom a képernyőfelvevő programokat. Ezekből a programokból, alkalmazásokból is vannak ingyenes, illetve fizetős verziók, valamint online, vagy számítógépre telepíthető alkalmazások. Megszokhattad tőlem, hogy többnyire online alkalmazásokat és azok működését mutatom be a blogon. Most egy kicsit szakítok a hagyománnyal és ebben a bejegyzésben számítógépre telepített programokat is meg fogok mutatni.

1. Online képernyőfelvevő: http://www.screencast-o-matic.com/screen_recorder

Engedélyezni kell a Java futtatását, viszonylag könnyen beállítható a web-es környezet. A felvételt a böngészőből indítjuk, valamint itt tudjuk elmenteni a munkánkat is. Sajnos, utómunkát itt nem tudunk végezni, de arra tökéletesen alkalmas, hogy a képernyőn zajló műveleteket, történéseket felvegyük.

Képernyőképek:

Screen-o-magic képernyőfelvevő

Screen-o-magic képernyőfelvevő

2. Számítógépről futtatható képernyőfelvevő programok:

2.1. A Wink: szoftverek működését mutathatjuk be vele, magyarázó szövegeket tudunk elhelyezni a képekre.

2.2. Egyszerű programot szeretnél használni? Nagyon jó választás lehet a CamStudio.

2.3. Megbízható program - a Camtasia programot fejlesztő cégtől  - az ingyenes Jing.

2.4. Itt van egy kedves Ügyfelem ajánlásával a Faststone Capture alkalmazás, ami a kinézetét tekintve 90-es éveket idéz, de működésben abszolút aktuális funkciókkal bír: http://faststone-capture.software.informer.com/5.3/

Most már csak ki kell próbálnod őket és eldönteni, hogy melyik ingyenes alkalmazást választod.. :-)

Youtube videó: 

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás