Játék a betűkkel

Veled is előfordult már, hogy egy adott képen, weboldalon olvasható felirat betűtípusára voltál kíváncsi? Esetleg szeretted volna tudni, hogy a saját gépeden milyen betűtípusok vannak? A megszerzett információk birtokában remek feliratokat lehet készíteni. Természetesen, ezekre a problémákra is van néhány remek online alkalmazás. smiley

I. Milyen betűtípus?

1.) http://www.whatfontis.com

Betűtípusvizsgálat:

a.) feltöltött képpel,

b.) a kép URL címének megadásával

Melyik betűtípus?

c.) kiegészítő böngészőkhöz (Chrome, Firefox)

Melyik betűtípus?

2.) http://www.myfonts.com/WhatTheFont

Betűtípusvizsgálat:

a.) feltöltött képpel,

b.) a kép URL címének megadásával

Melyik betűtípus?

3.) http://wordmark.it

Ennek a weboldalnak a segítségével megtudhatjuk, hogy milyen betűtípusok vannak telepítve a saját gépünkre.

Milyen betűtípus?

Youtube videó: 

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás