Hol találhatóak az ingyenes képek az Interneten? Néhány weboldal és lehetőség.

Előfordul, hogy blogbejegyzésben, sales oldalban vagy online tanfolyami leckében szeretnék frappáns fotót elhelyezni. A fotók kiválasztása elég sok időt vesz igénybe, de ha tudjuk, hol keressünk, akkor akár fele annyi időre is le tudjuk rövidíteni a keresgélést. A legfontosabb, hogy nagyon figyeljünk oda a képekre vonatkozó szerzői jogokra!

Mindig meg kell vizsgálni, hogy az adott képre milyen felhasználási feltételek vonatkoznak.

Google képkereső: rengeteg fotót találunk, de a legtöbb képnél megtalálhatjuk a "A képek szerzői jogi védelem alatt állhatnak" kifejezést. Ha mindenképpen szükséged van a képre, akkor a készítőjével fel tudod venni a kapcsolatot és engedélyt kérhetsz a felhasználásra (Sajnos, sok esetben semmilyen választ nem kapok, főleg a külföldi oldalak esetében..)

10 legjobb weboldal, ahol szuper képeket találhatsz:

 1. http://www.freeimages.co.uk/galleries.htm
 2. http://www.freeimages.com
 3. http://www.freedigitalphotos.net
 4. http://www.sxc.hu
 5. http://openphoto.net
 6. http://www.stockvault.net
 7. http://www.unprofound.com
 8. http://www.freemediagoo.com
 9. http://morguefile.com
 10. http://pixelperfectdigital.com

Bátran készíts saját fotókat! Legtöbbünknél ott a telefon egész nap. Készíthetsz irodai képet, utcai fotókat, állatokat, növényeket, stb. A Facebookra feltötött képeim közül a legtöbb lájkot pl. az általam "lőtt" fotók kapták. Szóval, lencsére fel, ha pedig az Interneten szeretnél fotót "vadászni", látogass el a fentebb felsorolt oldalakra.

Update cikk:

 1. https://www.campaignmonitor.com/blog/post/4246/free-images-email-marketi...,
 2. http://www.gratisography.com

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás