Hol népszerűsítsd, értékesítsd online tanfolyamod?

Több hónapos kitartó munka után elkészítetted az online tanfolyamod. Innentől kezdve semmi más dolgod nincs, mint hátradőlni és várni a jelentkezőket? Nem-nem, valójában az igazi munka még csak ezután kezdődik.

Elkészültünk tehát a tanfolyammal - a tapasztaltabbak már a tanfolyam elkészítése alatt csepegtetnek információkat, ezzel felcsigázva az érdeklődő olvastábort - mit kell tennünk, hogy jelentkezzenek is tanfolyamunkra?

Elsőként meg kell találnunk azokat a csatornákat, amelyeken keresztül értékesíteni, népszerűsíteni tudjuk a tanfolyamunkat.

7 csatorna, amelyen keresztül népszerűsítheted, értékesítheted online tanfolyamod:

1.) Twitter, Facebook.

Tájékoztasd folyamatosan a követőtábort a tanfolyam alakulásáról, Indítsd nyereményjátékot, készíts hirdetést. Hozz létre Facebook csoportokat, ahol a hasonló érdeklődésű Facebook felhasználókat gyűjteheted össze.

2.) Google Adwords.

A népszerű Google keresőben indítsd el hirdetési kampányt. Előtte körültekintően készítsd el az érkezési oldalt(landing page), figyeld a kattintásokat, valamint a Látogatók viselkedését. Figyelj oda a hirdetési szövegekre, a kulcsszavakra és a kampányra egyaránt.

3.) Szakmai blogoldalak:

Vedd fel a kapcsolatot blog és szakoldalak tulajdonosaival, szerkesztőivel, szerzőivel. Ajánlj együttműködést, próbálj meg barter üzletet kötni. A lényeg, hogy elhelyezhesd hirdetésedet, szakcikkedet a weblapjukon.

4.) Saját szakmai weboldal indítása.

Készíts szakmai blogoldalt, valamint készíts sales, azaz értékesítési oldalt. A szakmai blogoldal segítségével olyan olvasókat gyűjthetsz, akik érdeklődnek a téma iránt, amit Te képviselsz. Hozzászólásaikkal, észrevételeikkel le tudod szűrni, hogy mire van szükségük. Mi az, amit feltétlen szeretnének megtanulni és amire feltétlen szükségük van. Ráadásul azok a blogok, ahol napi, de legalább heti rendszerességgel jelennek meg blogbejegyzések, a Google keresőben előkelőbb helyet foglalhatnak el.

A sales oldal legyen lényegretörő, ugyanakkor megfelelőképpen tájékoztassa az Olvasót arról, hogy milyen ismerekre tehet szert, ha elvégzni a tanfolyamot. Legyen benne Hallgatói vélemény, bemutató videó a tanfolyamról.

5.) Készíts adott célcsoportot támogató weboldalt:

Példák:

a.) Önéletrajz témában készíthetsz ingyenes állásajánlatos portált.

b.) Idegen nyelv témában készíthetsz szintén ingyenes állásközvetítős portált, de mondjuk csak külföldre (tovább szűkítve Ausztriára).

6.) Saját email címlistádra kampány indítása.

Ha már rendelkezel feliratkozókkal, akkor a legegyszerűbb, ha a tanfolyam promócióját ezen keresztül kezded. Gondolj csak bele, a listáddal folyamatosan kommunikálsz, ismernek, a bizalmat már nem kell felépítened. Adj kedvezményt, vagy adj ajándékot, ezzel is érzékeltetve a listán lévő Olvasók fontosságát.

7. Keress értékesítési Partnereket.

Gyűjtsd értékes Partnereket. Dolgozz ki egy kellőképpen motiváló jutalékos rendszert. Lépésről lépére mutasd meg a Partnereidnek, hogy mit tud, mire képes az online tanfolyamod. A Partnerednek úgy kell képviselni Téged és a tanfolyamod, mint ahogy Te képviseled azokat. Iktass be Partnervizsgát, ezzel biztosítva, hogy tényleg felkészült a Partnered. Az online tanfolyam elvégzői közül is kiválaszthatod leendő Partnereidet.

Saját Online Tanfolyam

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás