Videók tárolása az Interneten

Többszörösen visszatérő kérdés: hol és hogyan tároljuk a videóinkat, ha azt nem szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni? Az egyik kézenfekvő megoldás sokunk számára a Youtube ingyenes videómegosztó weboldal. Azonban ezzel sokunknak azért van gondja, mert nem lehet 100%-osan priváttá tenni a feltöltött videónkat. Elegendő, ha valaki ismeri a videó linkjét és máris megnézheti annak tartalmát. Email cím alapján is megadhatjuk azon felhasználók jogosultságát, akik megnézhetik a videót, de lássuk be, ez elég időigényes és macerás dolog. Főleg akkor, ha időközben valakinek lejárt a hozzáférése a videókhoz. Ebben az esetben több helyen is adminisztrálnunk kell a jogosultság-változást, stb..

Körülnéztem az Interneten, hogy milyen alternatívák állnak a rendelkezésünkre, én az alábbi két megoldás közül választanék..:-)

1.) Az egyik megoldás, hogy nagyobb tárhelyet bérlünk jelenlegi, vagy jövőbeli tárhelyszolgáltatónknál. Nekem a legelfogadhatóbb ajánlata a tarhely.eu óriás tárhelyszolgáltatása volt. A legtöbb tárhelyszolgáltatónál ui. 10GB volt a legnagyobb óriás tárhely, náluk ez a méret 25GB-nál kezdődik és 100GB-nál végződik. Hangsúlyozom, kis és középvállalkozások számára kerestem megoldást, továbbá számomra fontos szempont az is, hogy a Drupal CMS-sel tökéletesen működjön a tárhely szolgáltatás. Többször tapasztaltam más-más szolgáltatónál, hogy a kódban itt-ott módosítani kellett, hogy tökéletesen menjen a Drupal rendszer. Gondolom, ez más CMS-sel is így van pl. Wordpress, Joomla, stb.

Részletek itt: http://tarhely.eu/orias_tarhely.php

Óriás tárhely

Természetesen, ha van saját tapasztalatod más termékkel kapcsolatban és azt javaslatod, akkor feltétlen írd meg a hozzászólás részben.. :-)

2.) A  másik megoldás a videómegosztó weboldalak: személyes tapasztalatom egyikről sincs, de a vimeo.com oldal szolgáltatásait többen is ajánlották. Hangsúlyozom, fontos a videómegosztó és a Drupal rendszer zökkenőmentes kommunikációja is. A választásnál vegyük figyelembe a feltölthető videók időtartamát is, ne csak a méretét vegyük alapul!

Részletek itt: http://vimeo.com/upgrade1

Találtam összehasonlító oldalakat, amiket érdemes végigböngészni választás előtt:

http://www.business2community.com/online-marketing/6-places-to-host-your-business-video-0238849
http://video-share-review.toptenreviews.com
http://goanimate.com/video-maker-tips/8-best-youtube-alternatives-for-business-video-hosting
http://www.hongkiat.com/blog/free-premium-video-hosting-platforms
http://www.ebizmba.com/articles/video-websites

Természetesen, ha van saját tapasztalatod más termékkel kapcsolatban és azt javaslatod, akkor feltétlen írd meg a hozzászólás részben.. :-)

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás