Diktálásból azonnal szöveggé alakítás - online diktálós program

Az egyik előadásomra való felkészülés során, felmerült bennem az az igény, hogy találjak egy olyan programot, ami arra képes, hogy amit én elmondok azt azonnal rögzítse szöveges formában. El is kezdtem keresgélni az Interneten, és viszonylag kevés keresgélés után rátaláltam erre a kincsre! :-)

Chrome böngészővel használható az online alkalmazás. Először is csatlakoztasd a számítógéphez a mikrofond, állítsd be a felületen a nyelvet, amelyen diktálni szeretnél, majd a bal felső sarokban található mikrofon megnyomásával kezdődhet a diktálás! A mondatban a vesszőket, a nagybetűket, valamint a mondatvégeket nem érzékeli, de ezektől a hibáktól eltekintve szerintem jól használható kis alkamazás! Egyébként ez a bejegyzés is ennek az alkalmazásnak a segítségével készült.

Online diktáló program

Itt találod az online alkalmazást:

https://dictanote.co

Remélem, újra sikerült segítenem :-).

Update: MAC-es géped van, akkor egészen egyszerű dolgod van. Használd a diktálás funkciót! Megnyitod a szövegszerkesztő programod és válaszd a Edit - Start Dictation parancsot! Kipróbáltam, szinte tökéletesen működik. Egészen mókás a helyzet. Miközben diktálsz a következő parancsszavakat kellett alkalmaznod: "szóköz", "új sor". Ha tudsz további parancs-kifejezéseket, hozzászólásban oszd meg velünk. Az összeset még én sem tapasztaltam ki, jól jön a segítséged..

MAC gép diktálás funkció

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás