Kiknek és milyen témában érdemes online tanfolyamot indítani?

Az első kérdésre a leegyszerűsített válasz: azoknak érdemes online tanfolyamot készíteni, akik elfoglaltak, nem tudnak napközben, hétközben magántanárhoz járni, azonban vannak olyan önállóak, hogy egyedül is képesek legyenek az online tananyag feldolgozására. Érdemes még azokra is koncentrálni, akik földrajzi határaik miatt nem tudnak személyesen résztvenni egy-egy hasznos tanfolyamon. Ez egy nagyon egyszerű válasz, a dolog ennél kicsit összetettebb. A "kiknek" és a "mit" kérdéseket együtt kezelem, vagyis az egyikből következik a másik. Nos, azonnal le is vezetem..

Elindítottam egy 30 napos mini tréninget, online tanfolyamot nyelvtanároknak. Az egyik kérdőív kérdésére, miszerint "Kiknek tanítasz szívesen?" eredményeként a legtöbb válasz az volt, hogy "mindenkinek". Ez egy általánosan rögzült gyakorlat, hogy a tanárok, mindenkinek szeretnek tanítani. A magam részéről nem követem ezt a gyakorlatot. Többször megkerestek már, hogy tanítsak számítógépkezelést, telepítés, stb., de nem vállaltam. Nem azért, mert nem volt rokonszenves az illető, aki megkért, hanem azért, mert nem akarom tanítani ezt a témakört (A türelem mintaképe vagyok, de ha ezzel kapcsolatban kérdeznek, akkor inkább megcsinálom 1 perc alatt, mint elmagyarázzam 1 órában a megoldást). Ha tanár vagy és olvasod ezt a bejegyzést, biztos vagyok benne, hogy Neked is van "mumus" területed.. :-)

Szögezzük le azért azt is, hogy online tanfolyamot, nem csak tanárok indíthatnak. Nem csak matematikából, informatikából, nyelvből lehet online tanfolyamot indítani. Számos példát láttam már sikeres online tanfolyam témára, amit adott terület szakemberei készítettek. Pl. könyvelés, egyszerű házibarkács, profi gyerekbútor készítés, üvegezés, ablakszigetelés, főzős-sütős, házimunka, stb.

Ugyanúgy, ahogy van mumusunk, úgy van kedvencünk is. Nekem például a Drupal tartalom kezelő weblaprendszer. Szeretem, ahogy elindul egy Drupal-lal készült weblapom. Szeretem, hogy felhasználóbarát a felület, magyarul is "beszél", könnyen bővíthető újabb funkciókkal, stb. Órákon át tudnék beszélni a működéséről, lehetőségeiről. A másik nagy kedvencem, hogy felfedezem a hasznos programokat, online alkalmazásokat és ezeknek a működését bemutatom, leírom, videózom. Órákon át képes vagyok ezzel bíbelődni és olyan leírást, videót készíteni a működésükről, hogy az mindenki számára érthető legyen..

Látod, azonnal találtam két, számomra érdekes témát, ami másoknak is érdekes lehet, mert badarság lenne azt gondolni, hogy ezek az új ismeretek csak engem érdekelnek. Másnak is szüksége van felugró ablakra a weboldalán, vagy online csetelési felületre, vagy webináriumra alkalmas alkalmazásra, Youtube videókra, képvágásra, stb.

A lényeg, hogy olyan témája legyen az online tanfolyamodnak:

- érdekel,

- szereted felfedezni,

- szakértőjévé váltál,

- és másokat is ugyanúgy lázba hoz, mint Téged,

- az meg még külön öröm, hogy ezért az általad felhalmozott tudásért hajlandóak még fizetni is!

Neked mi a kedvenc témád és az kiket érdekelhet? :-) A Facebook oldalon ehhez a bejegyzéshez töltsd fel: http://on.fb.me/1ILU8la

Kiknek és milyen formában érdemes online tanfolyamot indítani?

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás