Blogot vezetsz? Itt van 3 fontos jellemző, amivel rendelkezned kell!

Először is szeretnék rámutatni arra, hogy nem kell nagy írónak lenned ahhoz, hogy sikeres üzleti blogod legyen. Bizonyára olvastál már neves szerzőktől is olyan bejegyzéseket, amelyek unalmasak voltak és egyáltalán nem keltették fel az érdeklődésed. Azonban, van néhány egyéni jellemző, amivel rendelkezned kell az írást illetően:

  1. Élvezd az írást!
  2. Legyél felkészült!
  3. Tartsd naprakészen a blogod!

Élvezd az írást!

A lényeg, hogy olyan témáról írj, amiről van mondanivalód és élvezd az írást. Amikor egy lapkiadó cégnek dolgoztam, akkor az ottani tördelők szokták mondani, hogy egy-egy cikknek már “izzattságszaga” van. Ez a szakzsargon annyit jelentett, hogy a cikk erőltetett volt és a szerző egy csöppet sem élvezte annak megírását, csupán azért tették be az újságba, hogy megteljen annak hasábjai.

Legyél felkészült!

Hallottál egy jó sztorit? Illeszkedik a tevékenységedbe? Mielőtt írsz róla, mindeképpen járj utána, hogy mennyi valóságtartalma van. Nincs annál kínosabb, ha egy olyan hírről, témáról írsz, ami részben, vagy egyáltalán nem igaz. Ugyanez az helyzet, ha olyan témáról írsz, amiről fogalmad sincs, vagy hiányosak az ismereteid. Járd körbe a témát, pro-kontra. Ha nem vagy elég körültekintő, tájékozott, akkor hiteltenné válhatsz az Olvasóid körében és ezzel rendkívül sokat árthatsz a vállalkozásodnak!

Tartsd naprakészen a blogod!

Nap, mint nap találkozom olyan szakértői blogokkal, amelyeknek az utolsó bejegyzése kb. egy évvel ezelőtt datálódott. Felmerül bennem, hogy egyáltalán 'él' ez az oldal? Elérhetőek egyáltalán a tulajdonosok? Tudok valakitől kérdezni, segítséget kérni? Ha már elindítottál egy üzleti blogot, akkor menedzseld azt. Találkoztam olyan üzelti bloggal is, amit bezártak egy év után, mert nem hozott annyi interakciót, ami elvárható lett volna. Ebben az esetben Archivált tartalomként tüntették fel a blog tulajdonosok és szépen elmagyarázták, hogy miért 'zárták be', de rögtön irányítottak is át a másik blogjukra, ahol zajlott az élet.

Neked vannak hiányosságaid? Melyik tényező?

Üzleti blog indítása

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás