10 igenért elmondom játék: Hogyan helyezz el a weblapodon chat ablakot?

Böngészgettem az Intertneten és egyre több webáruháznál tapasztalom az online csevegés, az az a chat alkalmazását. Aki nem tudná, ennek a lényege, hogy a weboldalra látogató egy kis beszélgetős ablakot megnyitva, üzenetet tud küldeni a weblap üzemeletetőjének. Ha szerencsés a helyzet, akkor az üzemeltető pont ott ül a gép előtt és azonnal tud válaszolni a feltett kérdésre. Nekem 3 webáruházból, 2-nél azonnal, 1-nél pedig egy kicsit később válaszoltak a kérdésemre. Szerintem, ez nem is olyan rossz arány.

Arra gondoltam, hogy én is tesztelni fogom ezt a szolgáltatást, vagyis telepítek egy ilyen alkalmazást a weblapomra. A dolog érdekessége, ha nem vagyok éppen gép előtt akkor lehet üzenetet hagyni. Természetesen, Veled is megosztom a megoldást.. :-)

Lépések:

1. Látogass el erre a weboldalra: https://www.zopim.com

2. Regisztrálj: https://account.zopim.com/signup?lang=en-us (kövesd a lépéseket).

3. A belépés után azonnal feljön egy ablak, ahonnan ki tudod másolni a beillesztendő kódot. Ha később szeretnéd a kódot kimásolni, akkor a felületre történő belépés után a lenti képen látható menüpont alatt éred el a szükséges kódot.

Chat kód beillesztése

4. Megkeresed a weblapod indító fájlját (index.php, page.tpl.php, stb.), megnyitod szerkesztésre és a </head> tag elé beilleszted az előzőekben kimásolt kódot.

Chat kód beillesztése

5. Tetszés szerint konfigurálod a chat ablakod, és készen is vagy! :-)

Online-Távol konfiguráció a beállítási felületen:

Chat kód beillesztése

Online-Távol a weboldalon:

Chat kód beillesztése

Chat kód beillesztése

Sajnos, a legtöbb ilyen chat szolgáltatás fizetős, a leírásban szereplő chat alkalmazásnak van ingyenes verziója. Ha ez ingyenes verziót választod, akkor néhány dologban kompromisszumot kell kötnöd, de a kipróbálási időszak alatt a fullos szolgáltatás-palettát ki tudod probálni.

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás