Hét tipp, amivel sikeres üzleti blogot építhetsz

A blogok a kezdeti időszakban, mint Internetes naplók jelentek meg az Interneten. Szinte mindenki elkezdett blogot írni az életéről, kutyájáról, macskájáról, stb. A blogok többsége aztán az író érdektelensége, és/vagy olvasótábor nélkül az Internet homályába veszett. Időközben a cégek felismerték a blogban rejlő lehetőségeket, egyre tudatosabban kezdtek el blogolni. Ezek az üzleti blogok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Elgondolkodtam, hogy ezeknek az üzleti blogoknak mi lehet a titka. Nagyító alá vettem jónéhány hazai és külföldi üzleti blogot és találtam hét olyan elemet, amely mindegyikre jellemző és talán Neked is, mint gyakorlott bloggernek, vagy éppen kezdő bloggernek hasznos lehet. Az első dolgom az volt, hogy leellenőriztem, hogy az én blogomból melyik elem hiányik. Azóta is arra törekszem, hogy ezeket a szempontokat szem előtt tartva szerkesszem nap, mint nap a blogomat. :-)

Nézzük akkor a hét tippet:

  1. Elkötelezett és hűséges olvasótábor.
  2. Interakció, kommunikáció a szerző és az olvasótábor között.
  3. Érdekes, szakmailag helytálló és izgalmas blogbejegyzések.
  4. Az olvasótábort érdeklő blogbejegyzések.
  5. Heti, vagy akár napi sűrűséggel megjelenő friss blogbejegyzések.
  6. Megosztási lehetőség a közösségi médiafelületeken.
  7. A keresőkben előkelő hely elérése fontosabb kulcsszavakra, kulcskifejezésekre a sűrű és tartalmas blogbejegyzéseknek köszönhetően.

Vezetsz üzleti blogot? Neked melyik elem hiányzik? :-)

Üzleti blogok

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás