10 igenért elmondom: egérkurzor megváltoztatása adott weboldalon

Kaptam egy nagyon érdekes kérést a Facebook-on keresztül. Így hangzik:

".. Szóval az lenne a kérdésem, hogy lehet a saját oldalamon belül megváltoztatni az egér alakját valami más jópofára. Mutatom az oldalt ahol láttam: http://lilletings.blogspot.co.uk. Nagyon tetszik de azt sem tudom hogy kezdjek neki a keresésének!"

A múltkori játékot folytatva, csak 10 igenért cserébe osztom meg a kérés megoldását.. Nos, a 10 igen megérkezett, még több is, így pedig leírom a megoldást is :-)..

Több lehetőség is van, hogy a fenti eredmény elérjük. Az egyik lehetséges megoldás:

1.) Ellátogatsz a http://www.cursor.cc weboldalra és itt elkészíted és lemented az általad elkészített curzort. Az általam elkészített kurzort ide kattintva le tudod tölteni.

Kurzor

2.) A letöltött képet feltöltöd a webtárhelyedre.

3.) Megnyitod a style.css (stílus fájlod) és a body stílus részt kiegészíted ezzel: cursor: url('../images/cursor.cur'), auto;

Az én stylus fájlomban ez így néz ki:

body { background: #FFF; color: #C63801; font-size: 12px; font-family: 'Arial', 'Verdana', sans-serif; -webkit-font-smoothing: antialiased; /* Fix for webkit rendering */
-webkit-text-size-adjust: 100%; cursor: url('../images/cursor.cur'), auto;}

Voálá láss csodát, kis szívecske lesz a kurzor! :-)

A videóban láthatod az eredményt (levettem a szívecskés kurzort a weblapomról, mert ugye nem szerelmi tanácsadással foglalkozom..:-))

Youtube videó: 

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás