Drupal lady gyorstipp: Hogyan készíts kedvenc cikkedről, blogbejegyzésedről nyomtatóbarát verziót?

Hogyan készíts kedvenc cikkedről, blogbejegyzésedről nyomtatóbarát verziót? Szinte az összes tartalomkezelő rendszerhez készült nyomtatóbarát plugin (Wordpress), modul (Drupal), component (!Joomla), de mi van akkor, ha egy olyan weboldallal találkozunk, ahol ezt a funkciót nem tették elérhetővé a készítők, weboldalt üzemeletetők? Természetesen, erre is van egy nagyon remek megoldásom.. :-) Ennek a remek oldalnak segítségével, amit most megmutatok Neked, pillanatok alatt nyomtatóbarát dokumentumot előállítani egy általad kedvelt cikkről, blogbejegyzésről, stb..

Kedvenc cikkről nyomtatóbarát verzió elkészítésének lépése:

1. Kedvenc cikk kiválasztása.

2. A cikk URL-ének (elérési útvonalának kimásolása) CTRL+c

3. Weboldal megnyitása: http://www.printfriendly.com

4. Az előbbiekben kimásolt URL beillesztése CTRL+v.

5. Print preview gomb megnyomás.

6. PDF Nyomtatóbarát cikk lementése.

Hogyan készítés nyomtatóbarát verziót kedvenc cikkről online?

Youtube videó: 

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás