Hogyan népszerűsítsd terméked, szolgáltatásod magyarázó videó segítségével?

Szeretnéd terméked, szolgáltatásod népszerűsíteni? Ennek egyik profi és egyben kifizetődő eszköze a videókészítés! Több videó típusból is választhatsz. Ebben a cikkben az úgynevezett magyarázó (leíró, bemutató) videókról lesz szó.

Magyarázó videó legfőbb jellemzői:

Általában 30 - 90 másodperc hosszúságú. A YouTube-on  található, vagy más videó megosztókon. Nagyon népszerű, mert általánosságban tudsz szólni minden típusú vevőhöz, méghozzá rövid idő alatt.

A legtöbb esetben nincs idő órákig bemutatni egy céget/terméket/szolgáltatást a leendő ügyfeleknek. A magyarázó videóval tökéletesen orvosolható ez a probléma. Első benyomást tudsz vele kelteni, felkelted a céged iránt az érdeklődést. Nagyon kifejezőnek kell lennie, mert pár perced van arra, hogy bemutasd a céged vagy a terméked. Könnyen szerezhetsz vele hírnevet és rövid időn belül a kötődés is megszületik a vásárlóidban. Ezek a videók sok esetben csak animációt használnak.  Lehetnek nagyon drágák és nagyon nehezen elkészíthetőek. A jó hír az, hogy az ilyen jellegű videók elkészítése megtanulható és egészen kicsit költségvetésből!

A magyarázat adó videó két részből épül fel! 1. a probléma megfogalmazása, 2. a megoldás! A megoldás természetesen, a céged/terméked/szolgáltatásod!

Nézzük mi kell egy magyarázó videó elkészítéséhez(a lista nem teljes, de nagyon jó kiinduló pontként szolgál):

- Írj egy jó vázlatot, forgatókönyvet. Az adott problémára és az arra adott megoldásra koncentrálj! A videó ne legyen túl hosszú, de ne legyen rövid sem!

- Animációkészítő programok - MAC gépeken a Keynote, Windows gépeken PowerPoint, illetve az Open Office. Kifejezetten erre használható az Adobe After Effects program, de ennek a programnak az elsajátításához időre van szükség, valamint maga a program elég költséges.

- Válassz egy kifejező, szerethető karaktert. A lényeg, hogy a néző/vásárló azonosulni tudjon vele!

- A hatás kedvéért szükséged lesz háttérzenére. Arra kell ügyelned, hogy ne vonja el a figyelmét a nézőnek/vásárlónak a fő célodról.

- Az animációt fel kell venned videóra, ez a fő cél. A PowerPoint esetében az Office2010 és annál frissebb verziókban már lehetőség van videóként elmenteni az animációt. Ha nem áll a rendelkezésedre ilyen program, akkor képernyőfelvevő programokat kell használnod. Ilyen programokról például itt olvashatsz.

- Miután elkészült a videód töltsd fel lehetőleg minél több videómegosztóra (Youtube-ot semmiképpen ne hagyd ki), valamint a Facebook-Twitter-GPlus-Pinterest oldaladon oszd meg. Minél több emberhez jut el a videód, annál hatékonyabban tudod népszerűsíteni céged/terméked/szolgáltatásod.

Szeretnél néhány magyarázó videót látni? A lenti videóban egy utazással kapcsolatos videót tekinthetsz meg. A hattérzenét tartalmazó PowerPoint fájlt a rendelkezésedre bocsátom, valamint az egyes dián megjelenő karaktert kép formátumban. A forrásfájlokat a lenti adatlap kitöltésével és elküldésével kapod meg!

Dianézet:

Aminációs videó készítés

Karakter:

Animációs videókészítés

A videó:

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

Készíts üzleti videót egyszerűen és gyorsan!

Animációs videó forrásfájlok

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás