Üzleti videókészítés egyszerűen és gyorsan

Hogyan készíts videót termékedről, szolgáltatásodról egyszerűen és gyorsan? Itt a remek recept a problémádra! Először is, szerezz be PowerPoint szoftrvert. Korábbi blogbejegyzésemben már írtam arról, hogy hogyan juthatsz hozzá, akár ingyen az Office programokhoz, köztük a PowerPointhoz,  Így lesz ingyenes Office 365 ProPlus programcsomagod! Legalább 2010-es verzió legyen a beszerzett PowerPoint szoftver. A korábbi verziókkal is el tudod készíteni a videót, de egy kicsit macerásabb. Egyébként erről is írtam már a blogban: Top 10 PowerPoint videó konvertáló program, PowerPoint-ból videó konvertálása.

Miután rendlekzésre áll a program, neki is állhatsz a videót elkészítésének. Fontos, hogy a videó ne legyen túl rövid, illetve hosszú. A tapasztalat azt mutatja, hogy maximum 10-15 diából álljon a prezentáció.

Amit feltétlen tartalmaznia kell egy jó termék, illetve szolgáltás videónak:

  • probléma bemutatás (így tud azonosulni a látogató a termékeddel/szolgáltatásoddal),
  • a Te terméked, szolgáltatásod hogyan ad megoldást a problémára,
  • milyen előnyökkel jár, ha a Te terméked, szolgáltatásod használja az Ügyfél,
  • elérhetőségek.

A fenti sémának megfelelően összeállt a bemutató, fontos, hogy megnyerő háttérzenét tegyé alá. Háttérzenét az Internetről ingyenes is le tudsz tölteni, de nagyon figyelj a licenc szerződésre.

Üzleti videó készítés

Oké, van programod, elkészült a bemutató, tettél alá háttérzenét. Most pedig jön a mentés. A PowerPoint verziótól függ, hogy hol tudod videóformátumban menteni a bemutatód. Leggyakoribb helyek: Fájl - Exportálás, Fájl - Mentés másként, Fájl - Küldés. Itt pedig kiválasztod a videóformátumot. Arra készülj fel, hogy géped hardverfelépéítésétől függően eltarthat egy jó ideig a konvertálás.

Néhány mintavideót itt meg tudsz nézni:

MIELŐTT BÁRMIT LETÖLTESZ, TELEPÍTESZ, GYŐZŐDJ MEG A PROGRAM "TISZTASÁGÁRÓL"! HASZNÁLJ VÍRUSELLENŐRZŐT, TŰZFALAT! KÉSZÍTS BIZTONSÁGI MENTÉST TELEPÍTÉS ELŐTT!!!

A programok, amelyeket ajánlok többnyire kipróbáltak, de vannak olyanok is, melyek nem, hiszen egy nap nekem is 24 órából áll, nem jut mindenre idő..

Mindenki felelősséggel töltse le, illetve telepítse az ajánlott programokat! Mielőtt bármit telepítesz, készíts biztonsági mentést! Az esetleges problémákért felelősséget nem vállalok!

Készíts üzleti videót egyszerűen és gyorsan!

 

Szerző: Tóth Judit

2006 óta foglalkozom online marketing eszközökkel és Drupal weblapok készítésével. Dolgoztam multis és kisvállalkozói környezetben egyaránt, ahol a feladatom az online kommunikáció és online marketing eszközök menedzselése volt. 2010 óta saját lábra álltam és az évek során felhalmozott tudást saját ügyfeleim szolgálatába állítottam. Jelenleg a garfika irányába "mozdultam el". Ennek az egyik oka az, hogy meggyőződésem, hogy csak úgy lehetek jó szakember, ha minél több dolgot tanulok, több területen is kipróbálom magam, a máso ok, hogy a grafika, a grafikai tervezés, rajzolás mindig is érdekelt. :-)

Egy nagy felfedezőnek tartom magam, mert minden nap keresem az újdonságokat, amit meg tudok osztani az ügyfeleimmel és az olvasóimmal egyaránt.

Ilyen weblapok készítésében tudok: Online Tanfolyami Keretrendszer, Értékesítési Szakmai Blogoldal, Kapuoldal, Cégbemutató Weboldal.

Kapcsolatfelvétel: toth.judit@weblaptitkok.hu

Tetszett a cikk? Kövess a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos bejegyzésekről!

 

Facebook Hozzászólás