szeptember 2014

Drupal lady gyorstipp - Domain figyelő

domain figyelő

Tudtad, hogy könnyedén figyelemmel kísérheted a téged érdeklő domain-eket? Mikor jár le, melyik foglalt, melyiket regisztrálták frissen, stb.. Miért jó ez Neked? Figyelemmel tudod így kísérni a konkurenciád, valamint a piacot, ahol éppen tevékenykedsz. A szolgáltatások, amiket most megmutatok ingyenesek, hasznosságuk pedig felbecsülhetetlen! :-)

Drupal lady gyorstipp - Youtube hangkönyvtár

Drupal lady gyorstipp - Youtube hangkönyvtár

Tudtad, hogy a Youtube videómegosztóra feltöltött videóidhoz zenei hangaláfestést adhatsz hozzá? Ráadásul teljesen ingyen és a rendszer ajánlja fel ezeket a zenéket? Ezeket a zenéket pedig a Hangkönyvtárban meg tudod hallgatni, így könnyebben ki tudod választani, hogy melyik illik a legjobban a feltöltött videódhoz. Ráadásul le is tudod tölteni. Nézzük hogyan..

Videók tárolása az Interneten

Videók tárolása az Interneten

Többszörösen visszatérő kérdés: hol és hogyan tároljuk a videóinkat, ha azt nem szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni? Az egyik kézenfekvő megoldás sokunk számára a Youtube ingyenes videómegosztó weboldal. Azonban ezzel sokunknak azért van gondja, mert nem lehet 100%-osan priváttá tenni a feltöltött videónkat. Elegendő, ha valaki ismeri a videó linkjét és máris megnézheti annak tartalmát. Email cím alapján is megadhatjuk azon felhasználók jogosultságát, akik megnézhetik a videót, de lássuk be, ez elég időigényes és macerás dolog. Főleg akkor, ha időközben valakinek lejárt a hozzáférése a videókhoz. Ebben az esetben több helyen is adminisztrálnunk kell a jogosultság-változást, stb..

Körülnéztem az Interneten, hogy milyen alternatívák állnak a rendelkezésünkre, én az alábbi két megoldás közül választanék..:-)

Kategória: 

Videószerkesztés online

Videószerkesztés online

Online kalandozásom az online videószerkesztés göröngyös útjára vezetett. Persze, persze, jobb a videóinkat saját gépünkön szerkeszteni, de ne zárkózzunk el az online lehetőségektől sem. Videók tárolására is alkalmas a felület, rövid kampányvideó megosztására, stb. Különböző effekteket, zenét, hangokat tudsz beállítani. Természetesen, az ingyenességnek itt is vannak korlátai, szám szerint 5 GB és 13 percnyi videó.

Youtube videó, zene letöltés

Youtube videó, zene letöltés

Szerettem volna az egyik Youtube-ra feltöltött videóm hanganyagát lementeni. Kapásból választhattam két megoldás közül: az Internetes böngészőmbe telepítek egy olyan kiegészítést, amivel ezt könnyedén megtehetem, vagy keresek egy online alkalmazást. Én most megmutatom Neked mindkettő megoldást.. :-)

Kategória: 

Slideshow újratöltve :-)

Slideshow újratöltve :-)

Előző bejegyzésemben is egy Slideshow-val kapcsolatos leírást tettem közzé a blogomon. Elkapott az "gépszíj" és rögtön itt van egy újabb kincs! Mit kincs?! Kincsesbánya! :-) Mire használhatod? Kampányvideóra, céged bemutatására, látványos blogbejegyzés elkészítéséhez, Facebook poszthoz, stb..

Post-it generátor

Post-it generátor

Dolgozós péntek reggelre ébredtem. :-) Az egyik nagyon kedves Ügyfelem a zárt Facebook csoportomban ezt a kérdést tette fel: "A post-it "gyártó" alkalmazást (?), programot (?) keresem, help! köszönöm." Ügyfél kérése parancs, azonnal keresgélni kezdtem. Azonnal találtam néhány jónak ígérkező megoldást! :-)

Kategória: 

Pólódizájn készítő online program

Pólódizájn készítő online program

Online pólótervező programot szerettem volna keresni. Néhány egyszerű kulcsszó beírásával a Google kereső azonnal "kidobott" jónéhány online alkalmazást. Azonnal készítettem is egy pólómintát magamnak. A hozzávalók:

1. Először rajzold meg, majd mentsd el a pólóra helyezni kívánt képet, itt találsz ehhez segítséget:
http://blog.weblaptitkok.hu/2014-aug-18/rajzoljunk-online-programok-segi...

Kategória: 

Kattintható link a Youtube videónkra

Kattintható link a Youtube videónkra

Online marketing szempontból is érdemes foglalkoznunk a Youtube.com videómegosztóra feltöltött videóinkkal. A Google keresőben pl. adott kifejezésre keresve (főleg a "hogyan"-nal kezdődőkre) sok esetben az első találatok között Youtube videók jelennek meg. Érdemes megtartani a látogatót, ezért helyezzünk linkeket a Youtube videóinkra. Most két megoldást hoztam Neked.

1. megoldás: Olyan linket helyezünk el a Youtube videónkon, ami egy másik Youtube videónkra mutat.

Kategória: 

Készíts képregényt online!

Készíts képregényt online!

Úgy látom, hogy manapság a legtöbb vállalkozó idézetekkel és cuki képekkel kívánja feldobni az online kommunikációját a Facebook oldalán. Nekem ezektől az idézetektől már kétoldalú viszketegségem van. Ezért is gondoltam, hogy a saját oldalam mindig megpróbálom feldobni valami személyesebb (pl. kézzel rajzolt) képpel, vagy valamilyen nem átlagos megoldással. Így akadtam jópár hasznos online alkalmazásra, amiket itt a blogon megtalálsz.

Kategória: 

Facebook borító beállítás Befunky.com online alkalmazás segítségével

Facebook borító beállítás Befunky.com online alkalmazás segítségével

Az Facebook oldalunk borítóképét több alkalmazás segítségével tehetjük barátságosabbá, személyesebbé. Ebben a bejegyzésben (videóban) a www.befunky.com online felületet használom. A képek méretezését más képszerkesztő programmal is elvégezhetjük, a lényeg, hogy a kép mérete 851x315px legyen.

Hajtogassunk, számoljunk játékosan! :-)

Hajtogassunk, számoljunk játékosan! :-)

Újabb gyöngyszemre akadtam! Ugyan nem online alkalmazásról van szó, de nekem nagyon tetszik! :-) Amihez segítséget kapunk a weblapon: üdvözlőkártya, hajtógatós játék, oktatás, játék, naptár, scrapbook, stb.. Vannak ingyenes, de vannak fizetős tartalmak is (hiszen miből is tartaná fenn magát az oldal..:-)). Fantasztikus ötleteket gyűjthetünk, legyen szó családi szórakozásról, vagy a saját vállalkozásunkról, termékünkről.

Főbb kategóriák:

Kategória: