október 2014

Drupal lady gyorstipp: Hosszú URL-ek rövidítése

Drupal lady gyorstipp: Hosszú URL-ek rövidítése

Egyáltalán mi az a link, azaz URL? A link, vagyis az URL: Uniform Resource Locator (egységes erőforrás-azonosító), közérthetően egy adott weboldal elérési útvonala. Pl.: http://blog.weblaptitkok.hu, vagy http://blog.weblaptitkok.hu/2014-okt-28/drupal-lady-gyorstipp-hogyan-kuldd-be-weblapod-url-et-keresokbegoogle-yahoo-bing. A második példában látható, hogy elég hosszú az URL és kevésbé emészthető akár Neked, akár az Olvasóid számára. Erre lehet megoldás az URL-ek rövidítése.

Drupal lady gyorstipp - Hogyan küldd be weblapod URL-ét a keresőkbe(Google, Yahoo, Bing)?

Drupal lady gyorstipp - Hogyan küldd be weblapod URL-ét a keresőbe(Google, Yahoo, Bring)?

A hasznos és egyben releváns tartalommal ellátott weblap előkelőbb helyet tud érni a Google keresőben, ezt tudjuk. Ezért is indítunk szakértői weblapokat, blogokat. Azonban itt még nem állhat meg a munka. A Keresőknek értesülnei is kell arról, hogy létezik a weblaplapod. Nagy meglepetésemre 10-ből 8 weblaptulajdonos ezt a lehetőséget még nem használta.

Hogyan küldd be a weblapod URL-ét Google keresőbe:

Kategória: 

Drupal lady gyorstipp - Hogyan varázsoljunk szimbólumokat a Facebook bejegyzésünkbe?

Drupal lady gyorstipp - Hogyan varázsoljunk szimbólumokat a Facebook bejegyzésünkbe?

A napokban lettem figyelmes arra, hogy sok, általam követett Facebook oldalon jópofa szimbólumok jelentek meg a posztban, illetve hozzászólásokban. Rögtön neki ugrottam, hogy hol is találok ilyen jeleket. Nem kellett sokat keresgélnem :-).

Hogyan varázsoljunk szimbólumokat a Facebook bejegyzésünkbe?

1. Kijelölöd a szimbólumot.

2. Megnyomod a Másolás gombot.

3. A Facebook beviteli mezőre kattintasz (poszt beküldés és/vagy hozzászólás).

Gombkészítő online alkalmazások

Gombkészítő online alkalmazások

Értékesítési weboldalon, vagy szakértői weboldalon több esetben használhatunk figyelemfelkeltő gombokat. Például: Regisztrálj Most, Letöltés Ingyen, Jelentkezés, stb. Jó, ha a dizájnba is illeszkedik a gomb. Székely Kriszti két weboldal címét prezentálta kb. 2 másodperces keresés után, én meg gondoltam rákontrázok még kettővel! :-)

Kategória: 

Drupal lady gyorstipp: hogyan tudod megnézni egy weblap régi változatát?

Hogyan tudod megnézni egy weblap régi változatát

Tudtad, hogy a weblapok tartalma archiválásra kerülnek? Kíváncsi vagy egy adott oldal 5-10 évvel ezelőtti kinézetére, tartalmára? Akkor bizony ennek a blogbejegyzésnek örülni fogsz.

Megnéztem a www.weblaptitkok.hu weblapomon a mentett változatát. Meglepődve tapasztaltam, hogy bizony ezt a domain-t már használták előttem. 2006-ra visszamenőleg találtam adatokat.

Drupal lady gyorstipp - Facebook szimbólum

Drupal lady gyorstipp - Facebook szimbólum

Ma egy újabb online apróságot osztok meg Veled. Ezzel a lehetőséggel is színesebbé tudod tenni az online kommunikációdat. Ezekkel az online alkalmazásokkal sok embert az őrületbe kergetek, ugyanis, ha egyszer rátalálsz a weblapra, akkor nem tudsz elszakadni előle egyhamar. Szóval, vigyázat, mert géphez köt!

Proforma, díjbekérő online számla generátor

Proforma, díjbekérő online számla generátor

A proforma, vagy díjbekérő olyan sablon, dokumentum, melyet megrendelést követően az eladó küld a vevő részére, ami alapján a vevő kifizetheti az általa rendelt termék vagy szolgáltatás ellenértékét. Különböző felmérések tükrében elmondható, hogy díjbekérő kiküldése esetén nagyobb a fizetési hajlandóság a vevők körében. 

Kipróbálta, működik: Kvízkészítő alkalmazás a gyakorlatban

Kvízkészítő alkalmazás a gyakorlatban

Új kategóriát nyitottam a blogon! Mostantól várom azon Olvasóim leveleit, akik az általam bemutatott eszközökkel és leírásokkal sikeresen megoldottak egy, vagy akár több problémát is :-). Az első ilyen leírást büszkén osztom meg Veled! Tar-Pálfi Nikolett - Napi Német Teszt kipróbálta a Hét tesztkészítő online alkalmazás cikkem alapján az egyik tesztkészítő alkalmazást.

Drupal lady gyorstipp - Biztonságos a weblapod?

Drupal lady gyorstipp - Biztonságos a weblapod?

Tudtad, hogy időnként le kell ellenőrizni, hogy a weblapod fertőzött-e (vírusos). Erre azért van szükséged, mert 1.) a tárhelyszolgáltatód kártékonynak találja a weblapod - törölheti, 2.) weblapod helyén egyszer csak egy török nemzeti hekker oldal jelenhet meg - weblapod kuka, 3.) a keresőkben több helyet is visszacsúszhat a weblapod a kéretlen kódszemétnek köszönhetően!

Mit érdemes tenned: