június 2015

Drupal lady gyorstipp: Gmail levél elküldésének visszavonása

Gmail levél elküldésének visszavonása

A mai napon olvastam egy szuper cikket az HVG INDEX rovatában. Hogyan lehet visszavonni a Gmail levelezőben a levél elküldését. Ki is akartam próbálni, de én sehol nem találtam a funkciót. Aztán az egyik ismerős megpendítette, hogy a beállításokban először be kell valamit állítani. Az alábbi képen megmutatom mit.

Kategória: 

Drupal lady gyorstipp: Gmail olvasatlan levelek listázása

Gmail olvasatlan levelek listázása

Rettentően bosszantott, hogy a Gmail fiókomba belépve olyan olvasatlan leveleket jelzett az alkalmazás, amelyek már ezer éve ott lapultak a leveleim között (kb. 22500 levél). Kerestem-kerestem a lehetőséget az egyszerű listázásra, de konkrét "kapcsolót" erre nem találtam. Rákerestem az Interneten és a megoldást pikk-pakk megtaláltam :-)!

Kategória: 

Hét tipp, amivel sikeres üzleti blogot építhetsz

Hét tipp, amivel sikeres üzleti blogot építhetsz

A blogok a kezdeti időszakban, mint Internetes naplók jelentek meg az Interneten. Szinte mindenki elkezdett blogot írni az életéről, kutyájáról, macskájáról, stb. A blogok többsége aztán az író érdektelensége, és/vagy olvasótábor nélkül az Internet homályába veszett. Időközben a cégek felismerték a blogban rejlő lehetőségeket, egyre tudatosabban kezdtek el blogolni. Ezek az üzleti blogok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Drupal lady gyorstipp: levelek csoportosításának megszűntetése

Gmail: levelek csoportosításának megszűntetése

Engem borzalmasan tud idegesíteni, hogy a Gmail (online levelező rendszer) az azonos témájú e-maileket csoportosítva jeleníti meg alapból. Nem egyszer fordult elő velem, hogy egy adott levelezés egyik válasz email-jét kitöröltem, így az egész levélszál szőrén-szálán eltűnt (vagyis a kukában landolt). Ne is beszéljünk arról, hogy a levelek visszakeresésénél is kisebb idegbajt hordtam ki lábom, mire megtaláltam azt a levelet, amire nekem szükségem volt.

10 igenért elárulom játék: videó beágyazása PDF tartalomba

10 igenért elárulom játék: videó beágyazása PDF tartalomba

Nagyon szerettem volna az általam készített PDF jegyzetbe egy rövidke videó elhelyezni. Erre kerestem viszonylag egyszerű és ugyanakkor költségkímélő megoldást. Amire feltétlen szükséged lesz: Foxit PDF Reader, egy PDF fájl és egy .avi, vagy .wmv kiterjesztésű fájl.

Amire még mindenképpen figyelned kell, hogy a Foxit beállításai között a lenti képen található kapcsolót ki kell venni. (A videóban bemutatom a lépéseket.)

Kategória: 

Hét dolog, amiért érdemes blogolni

7 dolog, amiért érdemes blogolni

Több, mint egy éve kezdtem el a blogolást. Az eredmény 115 blogbejegyzés, a Google Analytics mérései szerint 21.927 felhasználó, nap átlag 200 egyedi látogató. Nekem ezek csak száraz statisztikai adatok. Amit igazán adott nekem a blog azt röviden 7 pontban tudom összefoglalni.

10 igenért elmondom játék: Hogyan helyezz el a weblapodon chat ablakot?

Hogyan helyezz el a weblapodon chat ablakot?

Böngészgettem az Intertneten és egyre több webáruháznál tapasztalom az online csevegés, az az a chat alkalmazását. Aki nem tudná, ennek a lényege, hogy a weboldalra látogató egy kis beszélgetős ablakot megnyitva, üzenetet tud küldeni a weblap üzemeletetőjének. Ha szerencsés a helyzet, akkor az üzemeltető pont ott ül a gép előtt és azonnal tud válaszolni a feltett kérdésre. Nekem 3 webáruházból, 2-nél azonnal, 1-nél pedig egy kicsit később válaszoltak a kérdésemre. Szerintem, ez nem is olyan rossz arány.

Arra gondoltam, hogy én is tesztelni fogom ezt a szolgáltatást, vagyis telepítek egy ilyen alkalmazást a weblapomra. A dolog érdekessége, ha nem vagyok éppen gép előtt akkor lehet üzenetet hagyni. Természetesen, Veled is megosztom a megoldást.. :-)

10 igenért elárulom játék: szelfi a sztárokkal :-)

10 igenért elárulom játék: szelfi a sztárokkal :-)

Annak az Olvasónak, aki nem tudná: a játék lényege, hogy megosztok a Facebook oldalamon egy technikai kérdést és 10 igen hozzászólás ellenében leírom, vagy éppen levideózom annak megoldást.

A mostani játék lényege: Hogyan készíts szelfifotót a sztárokkal? Nos, hogyan készült?