augusztus 2015

Listaépítés popup felugró ablakkal - 2. rész

Listaépítés popup felugró ablakkal - 2. rész

Kedvenc időtöltésem, hogy hazai és külföldi szakmai weblapokat böngészek, újabb és újabb, jobbnál jobb megoldásokat keresve. Az egyik ilyen szakmai blogon egy jópofa popup, listaépítő alkalmazáson akadt meg a szemem. Kirpórbáltam és nagyon jó döntésnek bizonyult! :-)

Nem ismered egy dal előadóját és a címét? Itt a megoldás!

Nem ismered egy dal előadóját és a címét? Itt a megoldás!

Kaptam egy remek nyári zenei mixet és az első zeneszám nagyon megtetszett. Kíváncsi voltam az előadójára és a címére. Tudtam, hogy létezik ilyen applikáció az okostelefonokra, de szerettem volna telepítés nélkül megúszni ezt a dolgot.. Sikerült!

Listaépítés popup felugró ablakkal - 1. rész

Listaépítés popup felugró ablakkal - 1. rész

Az Interneten jártamban-keltemben sokszor szembe találom magam jobbnál jobb megoldásokkal, amit azonnal nekem is ki kell próbálnom. Így volt ezzel a listaépítő online alkalmazással is, amit a http://nyelvtanar.weblaptitkok.hu weboldalon is használok és nagyon jól teljesít :-).

Drupal lady gyorstipp: Google űrlap beágyazása email-be

Drupal lady gyorstipp: Google űrlap beágyazása email-be

A Mini Tréning Nyelvtanároknak online tanfolyamomon tanuló egyik hallgatóm levele: "Szia Judit! Ez a lecke nagyon hasznos volt, mert magamtól soha nem néztem volna meg ezt az űrlapkészítőt. Köszönettel, Csilla" A levélben pedig az elkészített űrlap volt :-). A Facebook-on pont ekkor kaptam egy üzenetet, hogy hogyan lehet a Google űrlapot elküldeni email-ben.

A megoldást a lenti videóban megnézheted.. :)

Kiknek és milyen témában érdemes online tanfolyamot indítani?

Kiknek és milyen formában érdemes online tanfolyamot indítani?

Az első kérdésre a leegyszerűsített válasz: azoknak érdemes online tanfolyamot készíteni, akik elfoglaltak, nem tudnak napközben, hétközben magántanárhoz járni, azonban vannak olyan önállóak, hogy egyedül is képesek legyenek az online tananyag feldolgozására. Érdemes még azokra is koncentrálni, akik földrajzi határaik miatt nem tudnak személyesen résztvenni egy-egy hasznos tanfolyamon. Ez egy nagyon egyszerű válasz, a dolog ennél kicsit összetettebb. A "kiknek" és a "mit" kérdéseket együtt kezelem, vagyis az egyikből következik a másik. Nos, azonnal le is vezetem..