online oktatás

Kiknek és milyen témában érdemes online tanfolyamot indítani?

Kiknek és milyen formában érdemes online tanfolyamot indítani?

Az első kérdésre a leegyszerűsített válasz: azoknak érdemes online tanfolyamot készíteni, akik elfoglaltak, nem tudnak napközben, hétközben magántanárhoz járni, azonban vannak olyan önállóak, hogy egyedül is képesek legyenek az online tananyag feldolgozására. Érdemes még azokra is koncentrálni, akik földrajzi határaik miatt nem tudnak személyesen résztvenni egy-egy hasznos tanfolyamon. Ez egy nagyon egyszerű válasz, a dolog ennél kicsit összetettebb. A "kiknek" és a "mit" kérdéseket együtt kezelem, vagyis az egyikből következik a másik. Nos, azonnal le is vezetem..

Hol népszerűsítsd, értékesítsd online tanfolyamod?

Hol népszerűsítsd, értékesítsd online tanfolyamod?

Több hónapos kitartó munka után elkészítetted az online tanfolyamod. Innentől kezdve semmi más dolgod nincs, mint hátradőlni és várni a jelentkezőket? Nem-nem, valójában az igazi munka még csak ezután kezdődik.

Elkészültünk tehát a tanfolyammal - a tapasztaltabbak már a tanfolyam elkészítése alatt csepegtetnek információkat, ezzel felcsigázva az érdeklődő olvastábort - mit kell tennünk, hogy jelentkezzenek is tanfolyamunkra?

Top 7 online oktatási eszköz, amit minden online tanfolyamot indítónak ismernie kell

Top 7 online oktatási eszköz, amit minden tanárnak ismernie kell

Számos programra, eszközre van szükségünk online tanfolyamunk létrehozása és karbantartása során. Ezek között vannak ingyenes és fizetős megoldások is, de a legtöbb esetben ingyenes programokkal, eszközökkel megoldhatjuk a feladatainkat. Sok esetben elegendő egy Internet böngésző, mert ezeket a programokat, alkalmazásokat webes felületen keresztül használhatjuk.

Hogyan lehetséges ppt-t, azaz Power Point fájlt beágyazni weblapunkba?

Hogyan lehetséges ppt-t, azaz Power Point fájlt PDF formátumban megjelenítenünk lecke tartalomban?

Előfordulhat, hogy úgy szeretnénk prezentációt beilleszteni weblapunk tartalmába, hogy azt beágyazott tartalomként lehessen megtekinteni. Feladatunk az, hogy egy .ppt (ez esetenként lehet.pptx, pps, doc, xls, stb. fájl is) prezentációt beillesszünk weblapunk tartalmába, jelen esetben egy lecke tartalomba.