Youtube

Hogyan készíts Youtube videóból MP3 hanganyagot?

Hogyan készíts Youtube videóból MP3 hanganyagot?

Mostanság annyi tennivalóm akadt, hogy szinte alig jutok a blogomhoz. Minden nap találok valami érdekes megoldást az Interneten, de valahogy sosem jut arra idő, hogy ezt meg is tudjam osztani az olvasóimmal. Ezt a megoldást hétvégén találtam, amikor Anyukám új mobiljára csengőhangot kellett beállítanom. 

Kategória: 

Drupal lady gyorstipp - Youtube hangkönyvtár

Drupal lady gyorstipp - Youtube hangkönyvtár

Tudtad, hogy a Youtube videómegosztóra feltöltött videóidhoz zenei hangaláfestést adhatsz hozzá? Ráadásul teljesen ingyen és a rendszer ajánlja fel ezeket a zenéket? Ezeket a zenéket pedig a Hangkönyvtárban meg tudod hallgatni, így könnyebben ki tudod választani, hogy melyik illik a legjobban a feltöltött videódhoz. Ráadásul le is tudod tölteni. Nézzük hogyan..

Videók tárolása az Interneten

Videók tárolása az Interneten

Többszörösen visszatérő kérdés: hol és hogyan tároljuk a videóinkat, ha azt nem szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni? Az egyik kézenfekvő megoldás sokunk számára a Youtube ingyenes videómegosztó weboldal. Azonban ezzel sokunknak azért van gondja, mert nem lehet 100%-osan priváttá tenni a feltöltött videónkat. Elegendő, ha valaki ismeri a videó linkjét és máris megnézheti annak tartalmát. Email cím alapján is megadhatjuk azon felhasználók jogosultságát, akik megnézhetik a videót, de lássuk be, ez elég időigényes és macerás dolog. Főleg akkor, ha időközben valakinek lejárt a hozzáférése a videókhoz. Ebben az esetben több helyen is adminisztrálnunk kell a jogosultság-változást, stb..

Körülnéztem az Interneten, hogy milyen alternatívák állnak a rendelkezésünkre, én az alábbi két megoldás közül választanék..:-)

Kategória: 

Youtube videó, zene letöltés

Youtube videó, zene letöltés

Szerettem volna az egyik Youtube-ra feltöltött videóm hanganyagát lementeni. Kapásból választhattam két megoldás közül: az Internetes böngészőmbe telepítek egy olyan kiegészítést, amivel ezt könnyedén megtehetem, vagy keresek egy online alkalmazást. Én most megmutatom Neked mindkettő megoldást.. :-)

Kategória: 

Slideshow újratöltve :-)

Slideshow újratöltve :-)

Előző bejegyzésemben is egy Slideshow-val kapcsolatos leírást tettem közzé a blogomon. Elkapott az "gépszíj" és rögtön itt van egy újabb kincs! Mit kincs?! Kincsesbánya! :-) Mire használhatod? Kampányvideóra, céged bemutatására, látványos blogbejegyzés elkészítéséhez, Facebook poszthoz, stb..

Kattintható link a Youtube videónkra

Kattintható link a Youtube videónkra

Online marketing szempontból is érdemes foglalkoznunk a Youtube.com videómegosztóra feltöltött videóinkkal. A Google keresőben pl. adott kifejezésre keresve (főleg a "hogyan"-nal kezdődőkre) sok esetben az első találatok között Youtube videók jelennek meg. Érdemes megtartani a látogatót, ezért helyezzünk linkeket a Youtube videóinkra. Most két megoldást hoztam Neked.

1. megoldás: Olyan linket helyezünk el a Youtube videónkon, ami egy másik Youtube videónkra mutat.

Kategória: 

Hogyan helyezzünk el vízjelet Youtube videónkon?

Hogyan helyezzünk el vízjelet Youtube videónkon?

Ha készítettél már a vállalkozásod számára videót a méltán népszerű Youtube videómegosztóra, akkor az a kérdés is felmerülhetett benned, hogy hogyan helyezhetsz el a videón vízjelet. A sokunk által használt videómegosztón, azaz a Youtube-on ezt pár kattintással megoldható.

Kategória: 

Youtube videólista készítés, beágyazás weblap tartalomba

Youtube videólista készítés, beágyazás weblap tartalomba

Több videót is készítettem az elmúlt hónapban és szerettem volna egy csokorba gyűjteni őket. Mivel a videók többségét a Youtube-ra töltöttem fel, ezért kézenfekvő volt, hogy egy Youtube-os megoldást fogok keresni. A legegyszerűbb megoldás a saját videólista elkészítése. Miután beléptünk Google azonosítónnak a Youtube.com azonnal "legyártható" a kedvenc videóinkból összeállított lista.

Kategória: 

Top 7 online oktatási eszköz, amit minden online tanfolyamot indítónak ismernie kell

Top 7 online oktatási eszköz, amit minden tanárnak ismernie kell

Számos programra, eszközre van szükségünk online tanfolyamunk létrehozása és karbantartása során. Ezek között vannak ingyenes és fizetős megoldások is, de a legtöbb esetben ingyenes programokkal, eszközökkel megoldhatjuk a feladatainkat. Sok esetben elegendő egy Internet böngésző, mert ezeket a programokat, alkalmazásokat webes felületen keresztül használhatjuk.